fm 200 fiyat

Davlumbaz Söndürme Sisteminin Çalışma Prensibi

BLUE FIRE DAVLUMBAZ Yangın Söndürme Sistemleri içinde barındırdığı ısıya duyarlı 182°C eriyebilen ısı dedektörleri ile sıcaklığı algılar ve kumanda panosunu devreye sokar. Devreye giren kumanda panosu içindeki basınçlı kapsülün patlaması ile yangın söndürme cihazına bağlı olan valfin pistonuna basınç uygulayarak söndürücü sıvının deşarj hattından nozullar aracılığı ile istenilen bölgelere boşalmasını sağlar. Böylece herhangi bir müdahale olmadan yangın algılanmış ve büyümeden engellenmiş olur.

Sistemin Manuel Çalıştırılması:

Yangın ısı algılayıcı 182°C sensörler devreye girmeden sistem manuel çalıştırılmak istendiğinde; mutfakta uygun ve ulaşılması kolay yerlere monte edilmiş butonların halkaları çekilerek de sistem aktive edilebilir. Manuel butonun halkası çekildiğinde kumanda panosu içindeki basınçlı kartuş patlayarak valfin pistonuna basınç uygular ve sistemi aktive edilerek deşarj hattından söndürücü akışkanın nozullar aracılığı ile istenilen bölgelere boşalmasını sağlar.

Yağ yangınları çok fazla duman ürettiğinden, davlumbaz,  dumanı mutfağınızdan çıkarmak için otomatik olarak açılır.

Sistem devreye girer girmez, cihaza giden gaz ya da elektrik hattı da talep edildiği taktirde otomatik kesilecek şekilde kontrol başlığına entegre edilir.

Böylece mutfakta başlayan küçük ama tehlikeli bir yangına, en başında müdahale edilerek, yangının yayılması engellenir.