fm 200 fiyat

İnert Gazlı Söndürme Sistemleri

Tüm dünya üzerinde yangın tehlikesi yüksek olan, yangının büyümesi ve yayılması ihtimali güçlü olan durumlarda kullanmakta olduğumuz inert gazlı söndürme sistemleri, özel evrakların, arşivlerin ve kıymetli eşyaların bulunduğu alanlarda kullanılabilir; çünkü inert gazı elektriği iletmez ve arkasında kalıntı bırakmaz. Inert gazlı söndürme sistemi  kullanıldığı sistem ve yanıcı sıvılar etrafında çıkan yangınlarda gizli alevlenmelerde çok etkili bir faktördür.

Yangınlara çok çabuk ve etkili tesir etmesi ve akabinde çıkabilecek veya devam eden yangınların önlenmesi hususunda çok başarılıdır. Elektronik ekipmanların bulundukları bölgelerde yangına müdahale sistemi olarak kurulan inert gazlı söndürme sistemleri, tozların, köpüğün ve suyun kullanıldığı söndürme sistemlerine minimum zarar vermektedir. Yangına ilk olarak inert gazlı söndürme sistemi püskürtmesiyle ortaya çıkan önleyici gaz, sadece havalandırma kanalı ile ortamdan uzaklaşabilmekte ve alan bu sayede temizlenebilmektedir.

İnert Gazlı Söndürme Sistemi Nasıl Çalışır?

En hassas ve önemli bölgelerde kullanıldığı için, inert gazlı söndürme sistemleri nasıl çalışır konusunu en ince detayına kadar bilmek hayati önem taşır. Bünyesindeki ısı ve alev dedektörleri, kesintisiz olarak alanı sürekli taramaktadır. En ince belirtiyi es geçmeden algılama sorumluluğu vardır. Olası yangında, tarayıcı dedektörler ana panele hızlıca sinyal göndermektedir. Panel kendisine gelen sinyalle birlikte seçici vanayı aktif hale getirir.

Eş zamanlı olarak mekandaki insanların uyarılması ve tahliyesi için kontrol odasına bir çağrı gönderir. Bu çağrı alarm niteliğindedir. Kısa bir süre sonra söndürme işlemine başlayarak, borulardan gazları nozullara gönderir, alevlerin üzerindeki oksijen uzaklaştırılır. Yangın böylece söndürülür. Olay yerine yetişecek itfaiye ekiplerine de en sağlıklı zaman dilimi kazandırılmış olur.