fm 200 fiyat

HFC227EA gazı tehlikeli midir?

Yangın söndürme sistemleri, sistemde kullanılan söndürme türüne bağlı olarak farklılık gösterir (örneğin: su, köpük, saf atıl ve reaktif gazlar). Bir yangın sırasında, yangın söndürme aracının kullanımı yangından korunacak olan tesisin özelliklerine bağlıdır. Yangın söndürücüler arasında özel bir yer HFC227EA kimyasal gaz markası tarafından işgal edilmiştir. Deneyimler, HFC227EA kullanımının, insanların ikamet ettiği veya çalıştığı yerlerde ve pahalı elektronik ekipmanı barındıran yerlerde, arşivlerde ve ahırlarda veya su veya köpük herhangi bir sunucuya veya bilgisayar donanımına zarar verebileceği için zarar verebileceği yerlerde daha uygun olduğunu göstermektedir. HFC227EA gaz kullanılırken bu tehlike ortadan kalkar.


Yangın yerine yanma sürecini önlemek için gazlı yangın söndürme sistemi kullanıldığında özel bir gaz atmosferi yaratılır. HFC227EA kimyasal gaz kullanmanın birkaç avantajı vardır. Bazı avantajları göz önüne alalım.

İlk olarak, kimyasal gaz kullanımının en önemli avantajı - insanlar ve elektronik ekipman için güvenlidir.

Yangın söndürme sırasında gaz insan sağlığına ve hayata zarar vermeyecek bir konsantrasyonda kullanılır.

HFC227EA kullanıldığında odadaki oksijen konsantrasyonu gaz% 3 azaltılır.

Havadaki böyle bir bileşimin yangını devam ettirmek için yeterli olmadığı gerçeğiyle birlikte, orada bulunan insanların nefes almasını sağlar.

Kimyasal gaz HFC227EA kullanımı, pahalı elektronik ekipmanların ve önemli belgelerin depolandığı yerlerde de çok avantajlıdır.

HFC227EA gazı ile yangın alanlarında meydana gelebilecek en zararlı etki, sıcaklıkta küçük bir düşüş olasılığıdır. Gaz korozyona neden olmaz ve elektrik iletmez.

Kağıt belgelerin arşivleri, bilgisayarlarda depolanan benzersiz veri tabanları ve onlarca yıldır oluşturulan sunucular birçok durumda yenilenemez değerli malzemelerden oluşur.

Sunucularda ve diğer depolama konumlarında depolanan verilerin anında kaybolması riski de her zaman oradadır. Bu nedenle, veri depolama ve taşıyıcılar açısından, gaz yangın söndürme tesisatının en etkili yoldur.

Gazlı söndürmenin avantajlarından biri yangını söndürmek için kullanılan zamandır.

Gerçek yangınların söndürülmesine dair deneysel sonuçlar ve veriler, HFC227EA kimyasal gazının kullanılmasının, 15 saniye içinde yangını önlediğini göstermektedir.

Sistemin bir diğer avantajı kompakt olması ve depoda çok az yer kaplamasıdır. Gaz yangın söndürme sistemlerinde, yangın söndürme maddesi tüplerde sıvı olarak depolanır.

Bu sistem güvenilirdir - çünkü paralel olarak elektrik (kaçak kontrolü) ve görsel (manometreli) izleme kullanılır.

Dolayısıyla, yukarıdakilerin hepsine dikkat edersek, gazlı HFC227EA yangın söndürme sisteminin en yüksek yangın güvenliği standartlarını karşıladığını görüyoruz. Bazı durumlarda bile (örneğin, çok miktarda telekomünikasyon cihazının, bilgisayarın ve sunucunun bulunduğu yerlerde), bu sistem kabul edilebilir tek seçenektir.